

USŁUGI DLA FIRM
Nasze usługi dla firm:
Sala&Kuchnia
Pakiet pełnego zarządzania kantyną.
Serenissima zajmuje się pełną obsługą żywienia: analizą potrzeb klienta, projektowaniem, planowaniem i tworzeniem stołówek, wyborem i dostawą surowców, szkoleniami i zarządzaniem personelem, rezerwacją posiłków, tworzeniem menu i przygotowywaniem specjalnych diet, sprzątaniem kuchni i restauracji. Zapewniamy kompleksowe usługi żywieniowe, bez angażowania klienta.
Sól&Pieprz
Pakiet zapewniający dowóz oraz dystrybucję żywności.
Serenissima przygotowuje wstępnie posiłki i przewozi je z kuchni centralnej znajdującej się w pobliżu firmy klienta. Ekspresowe gotowanie odbywa się w kuchni restauracji firmy (np. krojenie pieczeni, dzielenie na porcje, smażenie przygotowanych porcji mięsa, itd.)
Gotowe&Podane
Pakiet dowożonych posiłków
posiłki są przygotowane w kuchni centralnej znajdującej się najbliżej klienta, tak aby zostały szybko dostarczone.
Są dwie możliwości:
- posiłki przywożone są w genach, a porcjowanie odbywa się na miejscu
- posiłki podzielone na porcje przywożone są zapakowane w termoochronne opakowania, dla każdej osoby według zamówienia.
Codzienne menu jest przygotowywane w odniesieniu do preferencji żywieniowych, zapewniając satysfakcję każdej osobie.
FIRMOWA RESTAURACJA TWORZY WASZ WIZERUNEK
W jaki sposób kształtuje się wizerunek firmy? Poprzez szczególny smak, aromat, charakter, które objawiają się również w komunikacji, marketingu i designie. Dzięki temu danej marki nie można pomylić z żadną inną.
Nie można jednak zaprzeczyć, że także firmowa kantyna pozostawia w pamięci gości i pracowników silny, niezacieralny ślad. To jasne, ponieważ właśnie czas posiłków oddziałuje na nasze wnętrze i emocje, wprawia nas w dobre samopoczucie i dostarcza przyjemności. Każde przedsiębiorstwo pokazuje swój charakter poprzez oferowane w nim usługi gastronomiczne. Naszą misją jest dostarczanie narzędzi i argumentów do ukazania go w jak najlepszy sposób. Posługujemy się różnymi językami, proponujemy zindywidualizowane rozwiązania, stosujemy najnowsze technologie, a przy tym wszystkim pamiętamy o zachowaniu specyfiki, która odróżnia daną markę od innych. W naszej pracy wykorzystujemy różne produkty i sprzęty, działamy według systemu organizacyjnego, ale dobrze wiemy, że naszym celem jest osiągnięcie czegoś silniejszego i nienamacalnego - wrażeń zmysłowych, dobrego samopoczucia i emocji.

DOBRE JEDZENIE, LEPSZA PRACA
Zwracamy uwagę na potrzeby Waszych pracowników i pokazujemy wartość ich przerwy obiadowej. Dzięki projektom funkcjonalnych i przytulnych pomieszczeń jesteśmy w stanie obsługiwać szybko i bez zbędnego oczekiwania Waszych pracowników i gości, dbając zawsze o estetykę podawanych posiłków.
Tam gdzie nie jest możliwe urządzenie wewnętrznej kuchni, zawsze znajdujemy rozwiązanie, by zapewnić nasze usługi. Wszystkie dania mogą zostać przygotowane w naszych pobliskich kuchniach centralnych, tak, by dostarczyć zamówienie w jak najkrótszym czasie bez zmiany jego walorów smakowych. Zdrowe i zrównoważone odżywianie jest konieczne, by jak najlepiej żyć i pracować. Nasza ekipa ekspertów do spraw żywienia, dietetyków i lekarzy-biologów współpracuje ściśle ze wszystkimi działami firmy, przede wszystkim z działem zakupów, by wyselekcjonować jak najlepsze produkty gwarantujące prawidłowe odżywianie. Nasi dietetycy opracowują menu z uwzględnieniem potrzeb odżywczych, kulturowych i zdrowotnych pracownika.
WYBÓR PRODUKTÓW NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
W naszej ofercie dominują produkty naturalne, lokalne i tradycyjne, pochodzące z krótkiego łańcucha dostaw od osób zajmujących się rolnictwem ekologicznym. W ten sposób wspieramy ochronę tożsamości produktów i bioróżnorodności.
Przygotowujemy menu, tak aby zapewnić codziennie naszym klientom możliwość skosztowania produktów z oznaczeniami:
-
P.D.O. (Chroniona nazwa pochodzenia),
-
P.G.I. (Chronione oznaczenie geograficzne),
-
T.S.G. (Gwarantowana tradycyjna specjalność)
-
D.O.C. (Nominał kontrolowanego pochodzenia),
-
D.O.C.G. (Kontrolowana i gwarantowana nazwa pochodzenia), typowe produkty w km 0 i krótki łańcuch.
Nasze propozycje żywieniowe
W odniesieniu do indywidualnych wyborów proponujemy kilka propozycji żywienia.


KUCHNIA ŚRÓDZIEMNOMORSKA
Główne produkty, na których opiera się dieta śródziemnomorska, to zboża, chleb, warzywa, owoce, oliwa z oliwek i ryby. To zrównoważony system odżywiania się w perspektywie świadomej, chroniącej środowisko i zdrowie diety. W 2010 r. dieta śródziemnomorska została ogłoszona przez UNESCO niematerialnym dziedzictwem kulturowym ludzkości.


PIZZERIA
W naszym menu znajdą Państwo trzy składniki: jakość, smak i pasję. Jakość prowadzi do wyboru doskonałych, świeżych produktów z certyfikatem pochodzenia z Włoch. Używamy wyłącznie wyselekcjonowanej mąki: tradycyjnej, z pszenicy płaskurki, kamut, z siedmiu zbóż, konopnej, jęczmiennej i owsianej o wysokich wartościach odżywczych.


DANIA Z GRILLA
Dla tych, którzy chcą skosztować autentycznego smaku mięsa, ryb i warzyw przygotowanych na grillu..


KUCHNIA BEZGLUTENOWA
Rozumiejąc potrzeby osób, które przestrzegają tego typu diety, proponujemy innowacyjne i nadspodziewanie smaczne dania. Zrywamy tym samym z koniecznością ponoszenia wyrzeczeń przez osoby wybierające dietę bezglutenową. Nasi szefowie kuchni z prostotą i fantazją podkreślą delikatny smak zamienników zbóż, takich jak ryż, komosa ryżowa, gryka i miłka abisyńska i umiejętnie połączą je z wyszukanymi produktami.


KUCHNIA WEGETARIAŃSKA
Nasi szefowie kuchni każdego dnia serwują dania wegetariańskie z wykorzystaniem wyselekcjonowanych surowców. Do sałatki z oznaczeniem Gourmet dobierzemy warzywa liściaste, warzywa sezonowe, warzywa strączkowe, produkty pełnoziarniste. Nie brakuje zup z warzyw strączkowych i zbóż oraz zup-kremów z warzyw.


KUCHNIA ETNICZNA
Proponujemy Wam kulinarną podróż, w której zapoznamy Was z kuchnią etniczną, której będziecie mogli skosztować. Każdego dnia dajemy Wam możliwość odkrywania przepisów i specjałów dalekich krajów.

Prawdziwe serce każdego dania zależy od jego ugotowania.
Jeżeli będzie robione z zamiłowaniem, to smaczniejszym będzie daniem
Naszą uwagę kierujemy na indywidualnie dobraną dietę
Każdy człowiek jest wyjątkowy, a jego wyjątkowość musi zostać dopełniona przez sposób odżywiania.
Analizujemy menu myśląc o każdym kliencie. Przygotowujemy diety ogólne i spersonalizowane.
Dania specjalne dla osób z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi powstają tak, aby na żadnym etapie od przygotowania do podania nie było możliwe zetknięcie się z alergenami i aby zapewnić klientom całkowite bezpieczeństwo.
Przygotowanie każdego zestawu żywieniowego jest uwarunkowane przepisami przewidzianymi przez normy HACCP.


Dieta dla różnego rodzaju alergii
Przygotowanie żywności bez użycia alergennych produktów, nawet takich, które zawierają śladowe ilości alergenu.


Dieta bezglutenowa
Używanie sprzętu przeznaczonego wyłącznie do przygotowania żywności dla osób z celiakią. Stosowane są specjalne bezglutenowe produkty spożywcze


Dieta bezlaktozowa
Przygotowanie żywności bez użycia mleka, sera, masła, jogurtu oraz jakiegokolwiek produktu, który może zawierać śladowe ilości danego składnika lub alergenu.


Dieta bezjajeczna
Przygotowanie żywności bez użycia jajek i jakiegokolwiek produktu, który może zawierać śladowe ilości danego składnika lub alergenu.


Dieta bez roślin strączkowych
Przygotowanie żywności bez fasoli i roślin strączkowych oraz żywności zawierającej siarczany i sztuczny kwas.


Dieta bez niklu
Wykorzystanie ceramicznych noży do krojenia owoców, warzyw, mięsa i ryb. Wykorzystanie garnków ceramicznych lub szklanych do gotowania potraw. Używanie plastikowych naczyń do gotowania żywności.




Projekt: "Jedz świadomie"
U podstaw dobrego samopoczucia i równowagi psychofizycznej leży zróżnicowana i zbilansowana dieta. Poprzez projekt "Jedz świadomie" pragniemy podzielić się z Wami wiedzą, jak przygotować posiłek z poprawnym i kompletnym składem wartości odżywczych, w których zaproponowane produkty zostaną oznaczone kolorami odnoszącymi się do ich głównych składników odżywczych: węglowodanów, białek, błonnika, witamin i cukrów.
Dwie propozycje przygotowania zrównoważonego posiłku:


KOLOR ŻÓŁTY
oznacza
WĘGLOWODANY
są to zboża i produkty pochodne (chleb, makaron, ryż, kukurydza, owies, jęczmień, orkisz i inne zboża) i bulwy (ziemniaki, topinambur)
KOLOR CZERWONY
oznacza
BIAŁKA
są to mięso, ryby, jaja, mleko jogurt, produkty mleczne i sery, rośliny strączkowe (fasola, groch, soczewica, bób, łubin, ciecierzyca)
KOLOR FIOLETOWY
oznacza
WITAMINY i CUKRY
wszystkie owoce.
KOLOR ZIELONY
oznacza
BŁONNIK
wszystkie warzywa i owoce
KOLOR NIEBIESKI
oznacza
WĘGLOWODANY i BIAŁKA
są to potrawy takie jak: lasagna, pizza, makaron i fasola w ilościach odpowiadającym pierwszemu i drugiemu daniu

USŁUGI
Każda firma ma inne potrzeby organizacyjne, które wymagają zaprogramowanego, ale jednocześnie elastycznego zarządzania cateringiem. Właśnie w tym ukazuje się nasza siła.
Projektujemy, budujemy i zarządzamy kuchnią restauracji Twojej firmy. Zajmujemy się wyposażeniem, tworzeniem menu, biorąc pod uwagę potrzeby, ale także konkretne preferencje dążąc zawsze do maksymalnej integracji z rytmem i stylem życia firmy.
-
analiza potrzeb
-
projektowanie, planowanie i tworzenie stołówek
-
wybór i dostawa surowców
-
szkolenie i zarządzanie personelem
-
rezerwacja posiłków
-
menu i przygotowywanie specjalnych diet
-
sprzątnie kuchni i restauracji
Zapewniamy kompleksowe usługi żywieniowe, bez angażowania Twojej firmy.
Catering VIP
Dla twoich biur wykonawczych oferujemy wysokiej jakości usługi z dedykowaną linią. Oferujemy wyrafinowane i międzynarodowe menu z ekskluzywnymi metodami, takimi jak: Mise en place i prezentacja potraw. Obrusy, naczynia i sztućce są zawsze dokładnie badane i spersonalizowane.
Mięso
przekąski
Koktajl Grejpfrutowy
Terrine cielęce z sosem porto
Welony z szynki parmeńskiej
pierwszy
Spaghetti Carbonara
Pennette z sosem mięsnym
Trenette ze śmietaną szafranową i chrupiącą drobinką
Bucatini amatriciana
sekundy
Cielęcina Mignon z nowymi karczochami
Medalion z polędwicy estragonowej z koszem ziemniaków
Kotlety jagnięce o zapachu musztardy
Filet wieprzowy z musztardą i miodem
Ryba
przekąski
Terrine z okonia morskiego
z sosem cytrusowym
Różowe kliny grejpfrutowe
z ogonami z krewetek
Koktajl z krewetkami
pierwszy
Risotto z krewetkami i szparagami,
Naleśniki z krewetkami i kwiaty cukinii,
Ryba Skorpion Tagliolini, pomidory koktajlowe i bazylia
sekundy
Grillowany okoń morski Filet z dorady w skórce cukinii Śródziemnomorski stek z żabnicy Smażone ogony scampi z sosem tatarskim Imbirowy filet z turbota
Przystawki
Bufet warzywny na parze
Bufet surowych sałatek
Krokiety Ziemniaczane
z serem
Sałatka Grecka
Frytki
słodycze
Sałatka ze świeżych owoców
Świeże owoce sezonowe
Bawarski krem z białą
czekoladą z sosem miętowym
Mały strudel jabłkowy
z kremem kurkowym
Puchar lodów
Przerwa kawowa
Niezależnie od tego, czy chcesz klasyczną przerwę kawową z nielimitowanym espresso i małymi słodkościami, czy też bardziej wyrafinowaną przerwę kawową, Serenissima oferuje rozwiązanie stworzone dla Twoich indywidualnych potrzeb.

Usługi cateringowe
Bankiety
Uroczyste kolacje
Spotkania biznesowe
Projektowanie food concept
Restauracja robi wrażenie: Serenissima wraz ze swoimi architektami, projektantami wnętrz, organizatorami wydarzeń i obsługą kluczowego klienta, tak Cię zaskoczy, że aż otworzysz buzię z wrażenia (nie martw się! My ją wypełnimy pysznym jedzeniem!). Ponadto, jesteśmy sprawdzonym zespołem, który pasjonuje się swoją pracą łączącą doświadczenie i innowacje.
Nie musisz się niczym przejmować, my się wszystkim zajmiemy, a Ty będziesz mógł tylko podziwiać naszą skuteczność i kreatywność w tworzeniu Twojej firmowej restauracji.
Żeby urzeczywistnić powyższe stwierdzenia, lokale projektujemy koncertując się na kluczowych aspektach:
-
analizujemy potrzeby firmy
-
tworzymy meble i dekoracje w celu stworzenia wyjątkowego wystroju
-
umieszczamy panele dźwiękochłonne poprawiające komfort akustyczny pomieszczeń
-
stosujemy grafiki wielkoformatowe dopasowane do wizerunku firmy
-
odpowiednio dostosowujemy i ulepszamy istniejące bufety self-service
